To, že robusta obsahuje viac kofeínu ako arabika nie je nič nové. Pozreli sme sa ale na konkrétne čísla. Kým v šálke ristretta z arabiky sme ho namerali 12,9 mg, v robuste to bolo takmer trikrát viac, konkrétne 33,8 mg. V espresse z arabiky bol obsah kofeínu 48,8 mg, pričom v robuste to bolo až 90,1 mg.
Ak to teda zhrnieme, ak chcete šálkou kávy dostať do tela čo najmenej kofeínu, jednoznačte zvoľte ristretto alebo espresso pripravené zo 100 % arabiky. Nájdete ich v rade kávy Štefánik/chute sveta, kde ich je až 13 druhov https://kavoholik.sk/125-arabika-100 . Naopak, ak chcete maximálnu dávku kofeínu, jednoznačne voľte 100 % robustu. V našej ponuke ju nájdete pod názvom Bátorička/hriešna vitalita https://kavoholik.sk/126-robusta-100. A ak hľadáte niečo medzi tým, doprajte si mentálnu obnovu v podobe lahodnej zmesi Štúr alebo niektorú ďalšiu z našich starostlivo namiešaných zmesí https://kavoholik.sk/124-espresso-zmesi.
Komentáre :0