Ak nechcete prísť o jedinečnú vôňu a chuť kávy, treba ju správne skladovať

Ak nechcete prísť o jedinečnú vôňu a chuť kávy, treba ju správne skladovať

Ak nechcete prísť o jedinečnú vôňu a chuť kávy, treba ju správne skladovať

Faktom však je, že po otvorení začne káva strácať kvalitu. Vyparujú sa oleje, aromatické látky a zrnká začnú doslova nasávať atmosféru okolia, čiže vlhkosť a pachy.

Chladnička radšej nie

Tradičný názor síce hovorí, že na skladovanie kávy je vhodným miestom aj chladnička, ja mám však na to iný názor. Ak aj obal so zipsom dôkladne uzatvoríte, nezabránite stuhnutiu jemných olejov a strateniu tónov danej kávy. Jednoducho, ako by povedali vinári – „zlomí sa a stratí svoje čaro“. Vlhkosť začne nahlodávať drevinu a aróma vianočného šalátu a kapustnice dokončí v chladničke dielo skazy.

Ani policou v kuchyni to nezachránite

Pravdou však je, že nechať otvorený balíček kávy položený len tak v kuchyni, tiež nie je dobrým riešením. S obsahom sa stane totiž niečo podobné ako v chladničke, možno však ešte o trochu rýchlejšie.

Možností je viacero, nie vždy však treba pozerať len na cenu

Ak už investujete do kvalitnej kávy, potom priamoúmerne platí, že na nádobe, v ktorej chcete kávu skladovať by ste nemali šetriť tiež. Možno vyššia vstupná investícia vás môže na prvý pohľad odradiť. No pravdou je, že ak si aj v tomto prípade vyberiete kvalitu, neoľutujete. Konkrétne mám na mysli značkovú dózu Airscape, ktorá je v porovnaní s bežnými dózami možno trikrát drahšia, no rozdiel hneď spoznáte. V prvom rade je kovová, čiže na rozdiel od bežných plastových, nepraskne a je prakticky nerozbitná.

Takmer ako z čerstvo otvoreného balíčka

Systém vákuovania v nádobe Airscape je robustný a funguje na princípe valca, čiže prebytočný vzduch vytlačí a minimalizuje tak škody, ktoré spôsobuje vzduch. Káva je tak aj po pár dňoch od otvorenia takmer v 100 – percentnom stave. A to je predsa to, čo od kvalitnej kávy všetci očakávame. Nádobu Airscape kúpite v kamennej predajni Kávoholik na Bajkalskej ulici v Bratislave a v našom eshope www.kavoholik.sk, konkrétne tu: https://kavoholik.sk/142-skladovanie-kavy

A aby ste do svojich nových vákuových dóz mali čo naplniť, prijmite od nás ako darček zľavu na espresso zmesi Štúr alebo Jánošík. Pri použití kódu STR122 získate na 1 kg balenia zľavu 20 %. Objednáte ich priamo tu:

https://kavoholik.sk/automat/20-slovensko-v-srdci-espresso-kava-stur-a-r-80-20-1kg-zrno-8588008208014.html
https://kavoholik.sk/espresso/21-slovensko-v-srdci-espresso-kava-janosik-a-r-90-10-1kg-zrno-8588008208038.html

    Napísať komentár