Po tom, čo ste si postup a recept premysleli, nalievate jeden nálev za druhým. Popri nalievaní sa znovu pristihnete pri tom, ako sa neviete nabažiť krásnej slivkovej vône, ktorá sa šíri všade naokolo.
Prezradím, že mne káva najviac chutila pri použití troch jednoduchých nálevov. Prvé dva nálevy boli menšie 40-mililitrové a krúživé. Každý nálev nechajte stáť približne 30 sekúnd, a potom nalejte ďalší. Tretí, a teda posledný nálev je najväčší. 140 mililitrov vody nalievajte pomaly, krúživo a rovnomerne. Nalievajte po dobu 30 sekúnd, dripprom na konci trochu zamiešajte a čakajte.
Celkový čas extrakcie by mal predstavovať cca dve minúty a dvadsať sekúnd. Po tom čo z filtračného papiera vypadne posledná kvapka, skontrolujte, čo vám to v skutočnosti prekvapkalo do dekantéra. Nebudete veriť, ale v mojom dekantéri sa ocitli čerstvé slivky a červené hrozno. Myslíte si, že si vymýšľam? Ubezpečujem vás, že určite nie.
Komentáre :0