Kombinácia rôznych vnemov
Zrná boli na prvý pohľad pekné a aj pomerne veľké. Bolo na nich vidieť aj stopy experimentálneho spracovania, vďaka ktorému nabrali o niečo tmavší nádych, aj keď sú jednoznačne pražené svetlo. Ešte dodám, že po namletí z nich vychádzala pomerne výrazná limetková vôňa. V tejto chvíli som bol veľmi zvedavý na to, ako sa mi táto kombinácia rôznorodých prvotných vnemov prenesie do šálky.
V chuti pripravenej filtrovanej kávy som cítil obrovské množstvo všakovakých tónov. Bolo to extrémne zaujímavé, pretože každá fáza priebehu tejto mojej degustácie – ovoňanie, sŕknutie, ochutnanie, dochuť – mi priniesla niečo iné. Ale to, aký chuťový výbuch som zažil, sa nestalo už veľmi dávno. Fáza retronazálnej olfakcie jednoznačne prekonala prvotný aromatický vnem a mojou terminológiou môžem povedať, že som z nej odpadol.
Veľmi zaujímavé je aj to, ako sa chute kávy vyvíjali postupným chladnutím. Keď som si zo šálky zas a zas sŕkol po niekoľkých minútach, vždy to bolo niečo iné. Najlepšie vlastne urobíte, keď kávu ochutnáte sami. Dajte mi potom prípadne vedieť, čo všetko ste v nej našli. Ja môžem túto svoju pasáž zakončiť slovami, že Gesha Intense od Kávoholika je komplexne vynikajúca.
Komentáre :0