Jedinečná a výnimočná káva
Od Gabriely sa mi podarilo vydrankať posledných približne 50 gramov tejto kávy a pripravil som si ju cez Hario V60. Bol som extrémne zvedavý, ako sa bude správať a dopadlo to tak, že vám ju musím odporučiť. Lebo vás mám rád. Ovocnosť ani nejakú výraznú aciditu som v káve nenašiel, čo pri moderne pražených filtroch nie je úplne zvyčajné. Napriek tomu je to však jedinečná a výnimočná káva.
Filtrovaná káva, ktorá mi pretiekla cez filter, bola vyslovene čokoládová. Ale pozor, za slovo „čokoládová“ tu neskrývam žiadnu horkosť ani prepraženú nudu, ale ozaj príjemnú a veľmi kvalitnú čokoládu. Káva, ktorá mi natiekla do dekantéra, bola výrazne čokoládovo sladká a možno trochu kvetinová. Z môjho pohľadu ozaj nezvyčajná, pretože niečo takéto som pil len zriedkakedy.
Komentáre :0