Výhody: perfektná kaviareň
možnosť parkovania Slabiny: poloha mimo centra
Zora D. 10.12.2024
Celkový názor: Rýchle doručenie celková spokojnosť
Lukas R. 09.12.2024
Výhody: Kvalitná káva
Jednoduchý nákup
Prehľadný web
Výhodné ceny
Rýchle dodanie čerstvej kávy a precízne zabalená zásielka Slabiny: - Celkový názor: Je vidieť, že zamestnancov práca baví a robia to dobre.
Pražená zrnková káva na filterKÁVOHOLIK, Kolumbia, Santiago Patino, papayo, plum, 200g, 100 % arabika. Svetlé praženie.
15,84 €19,80 €Základná cena-20%vypnutéCena
00
deň
:
00
hodina
:
00
min
:
00
sek
Experimentálne
Pri experimentálnom spracovaní kávovnikových čarešní ide o využitie ďalších metód, ktoré buď chuť kávy „vylepšia“ alebo zvýraznia určité tóny.
Ide napríklad o predĺženie fermentácie aj na 150 hodín a to vďaka odstráneniu vzduchu. Ide teda o tzv. anaeróbne spracovanie. Tým sa proces fermentácie spomalí a zrno má dostatok času natiahnuť do seba arómy z dužiny či ďalších dodatočných pridaných látok.
Alternatívne sa namiesto odstránenia vzduchu do fermentačnej nádrže pridá oxid uhličitý, ktorý vzduch vytlačí, a v tomto prípade sa také spracovanie kávy nazýva ako karbonická macerácia.
Počas fermentácie sa niekedy pridávajú rôzne baktérie či enzýmy, napríklad mliečne, a tým sa ešte viac zvýrazní acidita v káve.