


Pražená zrnková káva, zloženie 100 % arabika. Chuťový profil: kvety, slivka, červené jablko, sladkosť. Farma: San Adolfo HuilaCampo Hermoso. Nadmorská výška: 1500 - 1700 m n. m. Odroda: Bourbon Papayo. Spracovanie: Yellow Honey CM. Acidita: ooo--. Telo: oooo-. Intenzita: ooo--. SCA: 87. Svetlé praženie. Spôsob prípravy: filter.
Kávovníkové čerešne sa zbierajú nad 16ô brix´s. Čerešne sa namáčajú vo vode 2 hodiny, pričom sa odstránia plávajúce plody. Čerešne sa fermentovali 36 hodín zbieraním mossta. Dužina sa rozpustila a macerovala 36 hodín pridaním C02 a mossto 1,5/100 prvej fázy fermentácie, ktorá sa skončila na úrovni yellow honey.
Cherries are harvested above 16ô brix´s.The cherries are soaked in water 2 hours removing floater beans. Initialy cherry was fermented 36 hours collecting the mossto. Cherries was pulpe and macerate by 36 hours adding C02 and mossto 1.5 /100 of the first stage of fermentation ending in an yellow honey level
Fair trade kávaTabuľka dát
Špecifické referencie
Edwin Norena
Túto kávu sme si kúpili už druhýkrát, pretože pri prvom nákupe nás úplne nadchla – bola jemne ovocná, voňavá a veľmi príjemná na pitie. Tentokrát však máme pocit, že ide o úplne inú kávu – chuť je výrazne odlišná, chýba jej pôvodná ovocnosť. Sme trochu sklamaní, že rovnaká káva môže mať taký veľký chuťový rozdiel medzi dvoma baleniami.