Pražená zrnková káva na filter Kolumbia, Oscar Hernandez, Týpica 063TN, 100 % arabika. Svetlé praženie.
11,76 €16,80 €Základná cena-30%vypnutéCena
00
deň
:
00
hodina
:
00
min
:
00
sek
Experimentálne
Pri experimentálnom spracovaní kávovnikových čarešní ide o využitie ďalších metód, ktoré buď chuť kávy „vylepšia“ alebo zvýraznia určité tóny.
Ide napríklad o predĺženie fermentácie aj na 150 hodín a to vďaka odstráneniu vzduchu. Ide teda o tzv. anaeróbne spracovanie. Tým sa proces fermentácie spomalí a zrno má dostatok času natiahnuť do seba arómy z dužiny či ďalších dodatočných pridaných látok.
Alternatívne sa namiesto odstránenia vzduchu do fermentačnej nádrže pridá oxid uhličitý, ktorý vzduch vytlačí, a v tomto prípade sa také spracovanie kávy nazýva ako karbonická macerácia.
Počas fermentácie sa niekedy pridávajú rôzne baktérie či enzýmy, napríklad mliečne, a tým sa ešte viac zvýrazní acidita v káve.