


Pražená zrnková káva, zloženie 100 % arabika. Chuťový profil: zrelé jahody, džem, cukríky. Farma: Campo Hermoso. Nadmorská výška: 1500 - 2070 m n. m. Odroda: Caturra. Spracovanie: Honey jahodová fermentácia. Acidita: ooo--. Telo: ooooo. Intenzita: ooooo. SCA: 89. Svetlé praženie. Spôsob prípravy: filter.
Čerešne sa zbierajú nad 18° Brix. Čerešne sa namočia na 2 hodiny do vody. Počiatočná uhličitá macerácia čerešní počas 96 hodín so zberom mechu. Šťava mossto je kultivačný štartér s naočkovanými kvasinkami, roztokom glukózy a aminokyselín, táto šťava sa po rozdrvení naleje do kávy, pričom zanechá 60 % slizu so zmesou 50 % jahodovej, 25 % malinovej dužiny a dehydrovanom červenom ovocí v druhej fermentácii ponorené pri 30 % na 72 hodín. Káva sa suší na slnku v skleníku. Po cca 15 dňoch s vlhkosťou okolo 10,5%. Potom sa pergamen stabilizuje 8 dní suchou dužinou, potom sa káva nakoniec uloží do obilných vreciek. Po konečnej stabilizácii 8 až 10 dní sa kávy cupujú a organizujú sa dávky.
Fair trade kávaTabuľka dát
Špecifické referencie
Buďte prvý kto napíše recenziu!