Divoko expresívny a presvedčivý. Táto káva inšpiruje, je to ako vidieť tanečníka na javisku; vyvážený, elegantný, expresívny a radostný. Ostružinový džem, sladká smotana, limetka, jahody, ananás, zázvor, jazmín, čerešňa maraschino a čierny čaj. Šťavnaté, integrované kyseliny ako vo víne; jemné, hodvábne v ústach. Dlhý, perzistentný a komplexný záver.
Poznámka 1: V dôsledku spracovania čerešní sa niektoré zrná zdajú byť bezfarebné alebo majú vzhľad podobný čiastočne kyslým zrnám, ale treba poznamenať, že ide o dôsledok dlhšej doby kontrolovanej fermentácie a nepredstavuje žiadnu vadu alebo ovplyvnenie profilu šálky.
Poznámka 2: Tejto káve prospeje odpočinok po pražení, 10 až 13 dní je náš vrchol chuti.
Možno je dôležité spomenúť, že niektoré chuťové zlúčeniny, ktoré sa v káve nachádzajú, neboli pridané, skôr sa zámerne tvoria počas procesu fermentácie.
OCENENIA:
2023 Barista šampión Spojeného kráľovstva
2024 Švajčiarsky pohár (Swiss Brewers Cup Runner-up)
FERMENTÁCIA: Dvojitý anaeróbny špeciál navrhnutý spoločnosťou Granja Paraiso 92.
Granja El Paraiso 92 slúži ako centrum pre produkciu viac ako 20 odrôd kávy prostredníctvom najmodernejších metód pestovania. Finca Paraiso-92 sa môže pochváliť vlastným mikrobiologickým laboratóriom, laboratóriom kvality a spracovateľským závodom. Starostlivé procesy, ktoré sa uplatňujú na rôzne druhy kávy, sa začínajú prísnym výberom, sterilizáciou a charakterizáciou čerešní, po ktorých nasleduje jedna alebo dve fázy riadenej anaeróbnej fermentácie (v čerešniach alebo v dužine) navrhnuté špeciálne pre každú odrodu.
Spoločnosť Granja Paraiso92 už niekoľko rokov experimentuje s prírodnou fermentáciou kávy a je priekopníkom v Kolumbii, pokiaľ ide o vytváranie škálovateľných protokolov a kontrolovaných zariadení.
Po rokoch zhromažďovania a analyzovania údajov sa teraz zameriavajú na používanie patentovaných štartovacích kultúr SPC (kvasiniek a laboratórií) vyvinutých v spolupráci s certifikovanými potravinárskymi laboratóriami výlučne pre nich. Viaceré štúdie poukazujú nielen na potenciál fermentácie na zlepšenie chuti potravín a nápojov a zlepšenie určitých vlastností, ako je kyslosť a telo, v káve, ale aj na tvorbu remeselných nápojov s potenciálnou pridanou hodnotou pre zdravie.
Fermentácia je PRÍRODNÝ proces, ktorý ľudstvo dobre pozná a používa už tisícky rokov na základný účel výroby nápojov, ako aj chleba a vedľajších výrobkov. **Fermentácia sa pri výrobe kávy používa odjakživa (hoci spontánne pomocou endogénnych mikroorganizmov zeme a čerešní a homogenizovanými metódami, ako je Washed a natural), avšak v súčasnosti sa spolu s rozvojom odvetvia čoraz častejšie rozhoduje na základe údajov a kontrolovaných protokolov s cieľom dosiahnuť zámerné výsledky.
Farmár - Wilton Benitez z obce Piendamo v departemente Cauca na juhu Kolumbie je vášnivým pestovateľom kávy, ktorý je príkladom toho, že vytrvalé odhodlanie a vízia môžu priniesť významné výsledky aj v oblasti pestovania kávy.
V roku 2019 jeho káva stanovila nový rekord v medzinárodnej aukčnej cene kolumbijskej kávy. Odvtedy jeho motivácia a kreativita len rástli.
Wiltonova náklonnosť k pestovaniu kávy sa začala už v jeho mladosti, keď sa pustil do sveta spracovania a pestovania kávy. Postupom času jeho záujem o technológie rástol a viedol ho k tomu, aby si uvedomil potenciál integrácie technológií do pestovania kávy. Spojenie týchto dvoch vášní umožnilo Wiltonovi produkovať niektoré z najinovatívnejších káv v odvetví do takej miery, že je dnes pomerne dobre známy aj u koncových spotrebiteľov, ktorí aktívne vyhľadávajú jeho kávy.
Jeho rodinná farma Granja El Paraiso-92 slúži ako centrum produkcie viac ako 20 odrôd kávy prostredníctvom najmodernejších metód pestovania. Finca Paraiso-92 sa môže pochváliť vlastným mikrobiologickým laboratóriom, laboratóriom kvality a spracovateľským závodom. Starostlivé procesy, ktoré sa uplatňujú na rôzne druhy kávy, sa začínajú prísnym výberom, sterilizáciou a charakterizáciou čerešní,
Tabuľka dát
Špecifické referencie
Buďte prvý kto napíše recenziu!