• Nové
    KÁVOHOLIK, Kolumbia, PINK BALLERINA, dvojitá fermentácia, zrnková káva
    KÁVOHOLIK, Kolumbia, PINK BALLERINA, dvojitá fermentácia, zrnková káva

    KÁVOHOLIK, Kolumbia, PINK BALLERINA, dvojitá fermentácia, zrnková káva

    Recenzie(0)
    36,00 €
    s DPH
    Momentálne očakávame, naskladníme koncom mesiaca OKTÓBER
    Pražená zrnková káva Kolumbia PINK BALLERINA na filter, 100 % arabika. Svetlé praženie. Competition coffee - súťažná káva. Víťaz UK Barista Champion a Swiss Brewers Runner-up!
    Hmotnosť :
    Množstvo :
    0 produktov skladom
    Napísať recenziu

    EU3234363840424446USXX5XSSMLXLXXLXXLArm Length6161,56262,56363,56464,5Bust Circumference8084889296101106111Waist Girth6165697377828792Hip Circumference87919599103108113118

    • Zásady zabezpečenia a ochrana osobných údajovZásady zabezpečenia a ochrana osobných údajov
    • Pri objednávke nad 30 € doprava ZADARMOPri objednávke nad 30 € doprava ZADARMO
    • Tovar na sklade expedujeme do 24 hodínTovar na sklade expedujeme do 24 hodín

    Divoko expresívny a presvedčivý. Táto káva inšpiruje, je to ako vidieť tanečníka na javisku; vyvážený, elegantný, expresívny a radostný.  Ostružinový džem, sladká smotana, limetka, jahody, ananás, zázvor, jazmín, čerešňa maraschino a čierny čaj. Šťavnaté, integrované kyseliny ako vo víne; plyšové, hodvábne v ústach. Dlhý, perzistentný a komplexný záver.

    Poznámka 1: V dôsledku spracovania čerešní sa niektoré zrná zdajú byť bezfarebné alebo majú vzhľad podobný čiastočne kyslým zrnám, ale treba poznamenať, že ide o dôsledok dlhšej doby kontrolovanej fermentácie a nepredstavuje žiadnu vadu alebo ovplyvnenie profilu šálky.

    Poznámka 2: Tejto káve prospeje odpočinok po pražení, 10 až 13 dní je náš vrchol chuti.

    Možno je dôležité spomenúť, že niektoré chuťové zlúčeniny, ktoré sa v káve nachádzajú, neboli pridané, skôr sa zámerne tvoria počas procesu fermentácie.

    OCENENIA:

    2023 Barista šampión Spojeného kráľovstva
    2024 Švajčiarsky pohár pivovarníkov (Swiss Brewers Cup Runner-up)

    FERMENTÁCIA: Dvojitý anaeróbny špeciál navrhnutý spoločnosťou Granja Paraiso 92.

    Granja El Paraiso 92 slúži ako centrum pre produkciu viac ako 20 odrôd kávy prostredníctvom najmodernejších metód pestovania. Finca Paraiso-92 sa môže pochváliť vlastným mikrobiologickým laboratóriom, laboratóriom kvality a spracovateľským závodom. Starostlivé procesy, ktoré sa uplatňujú na rôzne druhy kávy, sa začínajú prísnym výberom, sterilizáciou a charakterizáciou čerešní, po ktorých nasleduje jedna alebo dve fázy riadenej anaeróbnej fermentácie (v čerešniach alebo v dužine) navrhnuté špeciálne pre každú odrodu.

    Spoločnosť Granja Paraiso92 už niekoľko rokov experimentuje s prírodnou fermentáciou kávy a je priekopníkom v Kolumbii, pokiaľ ide o vytváranie škálovateľných protokolov a kontrolovaných zariadení.

    Po rokoch zhromažďovania a analyzovania údajov sa teraz zameriavajú na používanie patentovaných štartovacích kultúr SPC (kvasiniek a laboratórií) vyvinutých v spolupráci s certifikovanými potravinárskymi laboratóriami výlučne pre nich. Viaceré štúdie poukazujú nielen na potenciál fermentácie na zlepšenie chuti potravín a nápojov a zlepšenie určitých vlastností, ako je kyslosť a telo, v káve, ale aj na tvorbu remeselných nápojov s potenciálnou pridanou hodnotou pre zdravie.

    Fermentácia je PRÍRODNÝ proces, ktorý ľudstvo dobre pozná a používa už tisícky rokov na základný účel výroby nápojov, ako aj chleba a vedľajších výrobkov. **Fermentácia sa pri výrobe kávy používa odjakživa (hoci spontánne pomocou endogénnych mikroorganizmov zeme a čerešní a homogenizovanými metódami, ako je Washed a natural), avšak v súčasnosti sa spolu s rozvojom odvetvia čoraz častejšie rozhoduje na základe údajov a kontrolovaných protokolov s cieľom dosiahnuť zámerné výsledky.

    Farmár - Wilton Benitez z obce Piendamo v departemente Cauca na juhu Kolumbie je vášnivým pestovateľom kávy, ktorý je príkladom toho, že vytrvalé odhodlanie a vízia môžu priniesť významné výsledky aj v oblasti pestovania kávy.

    V roku 2019 jeho káva stanovila nový rekord v medzinárodnej aukčnej cene kolumbijskej kávy. Odvtedy jeho motivácia a kreativita len rástli.

    Wiltonova náklonnosť k pestovaniu kávy sa začala už v jeho mladosti, keď sa pustil do sveta spracovania a pestovania kávy. Postupom času jeho záujem o technológie rástol a viedol ho k tomu, aby si uvedomil potenciál integrácie technológií do pestovania kávy. Spojenie týchto dvoch vášní umožnilo Wiltonovi produkovať niektoré z najinovatívnejších káv v odvetví do takej miery, že je dnes pomerne dobre známy aj u koncových spotrebiteľov, ktorí aktívne vyhľadávajú jeho kávy.

    Jeho rodinná farma Granja El Paraiso-92 slúži ako centrum produkcie viac ako 20 odrôd kávy prostredníctvom najmodernejších metód pestovania. Finca Paraiso-92 sa môže pochváliť vlastným mikrobiologickým laboratóriom, laboratóriom kvality a spracovateľským závodom. Starostlivé procesy, ktoré sa uplatňujú na rôzne druhy kávy, sa začínajú prísnym výberom, sterilizáciou a charakteri

    KÁVOHOLIK s. r. o.
    8588009709541

    Tabuľka dát

    Obsah arabiky
    100
    Krajina pôvodu
    Etiópia
    Odroda
    Heirloom
    Spracovanie
    naturálne

    Špecifické referencie

    ean13
    8588009709541
    Nové

    Buďte prvý kto napíše recenziu!

    Napísať recenziu
    KÁVOHOLIK, Kolumbia, PINK BALLERINA, dvojitá fermentácia, zrnková káva

    Mohlo by vás zaujať aj

    Produkty v rovnakej kategórii: 10

    Obrázok

    KÁVOHOLIK, Kolumbia, PINK BALLERINA, dvojitá fermentácia, zrnková káva

    36,00 €
    s DPH
    Momentálne očakávame, naskladníme koncom mesiaca OKTÓBER